Në prodhimin e tretë përsëritës të atleteve sportive Zoom Vaporfly, NIKE shtoi më shumë sfungjer që ndikon në ruajtjen e energjisë dhe më shumë material rezistent ndaj ujit, në mënyrë që sportistët të mund t'i përdorin lirshëm ato gjatë ditëve kur ka rreshje.
 

Në prodhimin e tretë përsëritës të atleteve sportive Zoom Vaporfly, NIKE shtoi më shumë sfungjer që ndikon në ruajtjen e energjisë dhe më shumë material rezistent ndaj ujit, në mënyrë që sportistët të mund t'i përdorin lirshëm ato gjatë ditëve kur ka rreshje. 

Këto atlete konsiderohen si ndër atletet më të lehta të mundshme. Këto atlete janë quajtur NIKE Vaporfly 4%, për faktin se vrapuesin e bëjnë 4% më efikas gjatë vrapit. Sportistët i duan dhe i urrejnë këto atlete njëkohësisht. Ato kanë dëshmuar se janë të shpejta, ngjyra e tyre është e pelqyer në treg dhe ato kushtojnë disa qindra dollarë.

Këto atlete janë prodhuar në mënyrë përsëritëse për të tretën herë. NIKE i ka emërtuar atletet më të reja NIKE Vaporfly %, duke arsyetuar se ky produkt i ri nuk e rrit efikasitetin për 4% sikur ai i mëparshëm.