Halloween është festë e cila ka tradita të çuditshme, mirëpo spekulimi lindi se nga kanë ardhur këto tradiat të “çmendura”, kostumet, festa, frika dhe shumë gjëra të tjera të cilat janë përmendur më parë.
 

Halloween është festë e cila ka tradita të çuditshme, mirëpo spekulimi lindi se nga kanë ardhur këto tradiat të “çmendura”, kostumet, festa, frika dhe shumë gjëra të tjera të cilat janë përmendur më parë.

Festa e Halloween ka origjinën nga kremtimi i pagan kelt i njohur si Samhainm njerëzit gjatë asaj kohe besoni se shpirtat e vdekur do të riktheheshin përseri, mirëpo përveq rikthimin disa prej tyre do të ishin shpirta të këqinjë, vendasit visheshin me kostume të frikshëm për t’i frikësuar, me lekurë të kafshëve apo çfarë do kostumi tjetër për t’i mbajtur fantazmat larg.

Halloween është festa e dytë në botë që ka shpenzime  më së shumti. Përafërsisht rreth 8 milionë dollarë  shpenzohen në këtë festë, ku rreth 2.6 milione dollarë  shpenzohet vetëm për kostume, kurse rreth 330 milionë për kostume të kafshëve, kurse sa i përket sheqernave, karamelet përfitojnë shitje më të madhe gjatë gjithë vitit.

Vendi ku së pari është festuar Halloween është Irlanda, ishte një festival ritualit që nderoi perënditë pagane gjatë korrjes.

Veshja më e popullarizuar është  kostumi i Shtrigave, mban vendin e parë për përzgjdhjen nga kjo festë ku pastaj pasojnë vampirët, piratët, macet, princeshat dhe heronjët.

Mijëra njerëz vuajnë nga e cila është një frikë irracionale nga Halloween