Sulmi nga i nxehti, është një gjendje, e cila shkaktohet nga temperaturat e larta dhe nga i nxehti i madh. Kjo gjendje manifestohet nga një temperaturë shumë e lartë e trupit, gati deri në 40 gradë. Sidoqoftë, nëse nuk dëshironi të përjetoni një gjendje të tillë duhet të mos dilni kur temperaturat janë shumë të larta dhe të konsumoni sa më shumë ujë.

Disa nga simptomat apo shenjat e sulmit të nxehtit janë:

  • Temperaturë e lartë e trupit
  • Dhimbje të kokës
  • Puls të shpejtë
  • Frymëmarrje e shpejtuar
  • Lëkurë e skuqur
  • Marramendje dhe të vjella

Shkaqet që mund të ju sjellin në këtë gjendje janë: Ekspozimi ndaj diellit për një kohë të gjatë, aktivitete të tepërta fizike, dehidrimi, konsumimi i alkoolit etj. Disa nga faktorët që rrisin rrezikun e sulmit nga nxehtësia janë: mosha, mjekimet, mungesa e energjisë, probleme shëndetësore dhe faktorë të tjerë gjenetikë.

Komplikimet nga kjo gjendje mund të shkaktojnë vdekje, paralizë të trurit apo dëmtime serioze të organeve. Mënyrat me anë të së cilave mund ta parandaloni një gjendje të tillë janë: konsumimi i ujit, lëngjeve, ekspozimi sa më pak ndaj diellit, rroba të lehta, mbajtja e freskët e ambientit dhe mbulimi i kokës.