Një vogëlushe që qan me ngashëri, e cila sapo është ndarë nga prindërit e saj në kufirin me Meksikën në Teksas, është shpallur fotoja fituese e ‘World Press Photo 2019’, përcjell Insajderi.

Fotoja është realizuar nga fotografi John Moore. Afër vogëlushes ndodhet një agjent me uniformën e kufiritarit amerikan.

“Është një nder i madh për mua që jam fituesi i këtij konkursi. Qëllimi im që kur fillova të merrem me fotografitë e emigracionit dhe sigurisë së kufijve dhjetë vjet më parë, ishte të hedh dritë mbi një temë që thuhet shpesh vetëm nëpërmjet statistikave. Jam shumë krenar që shoh si kjo punë po ndikon në një audiencë globale “- ka thënë fotografi John Moore.