Kryeministrja e Zelandës së Rë Jacinda Ardern, për BBC tha se kjo është ndër ditët më të errëta për Zelandën e Re, po ashtu u shprehë se vendi I saj, nuk e pranon një dhunë të tillë.

Policia deri tani ka arrestuar katër persona, por po kërkohen edhe të tjerë.

Një person I cili ishte Brenda në xhami, tregon se në momentin që kishte dëgjuar të shtëna kishte arritur të ik në pjesën mbrapa xhamisë dhe thotë se njerëzit filluan të shtrihen të gjithë në dysheme. 

Në xhami u vranë 40 persona dhe 20 të tjerë janë të lënduar rëndë.