Mbrëmjen e djeshme në pistën e aeroportit parizien të Roissy Charles de Gaulle, një avion i Air France u godit nga një i kompanisë Delta Air Lines.

Incidenti nuk ka shkaktuar asnjë të lënduar.

Bea, zyra e hetimit dhe analizimit të aviacionit, ka hapur një hetim.

Fluturimi Air France i destinuar për në Saint-Martin po operonte me një Airbus A330-200I. I ndaluar në pritje për tu drejtuar në pistën e ngritjes, avioni është përplasur në bisht, nga krahët e një mjeti amerikan Delta që po i kalonte mbrapa.

Fluturimi është anuluar dhe avioni është detyruar të bëjë kontrollet e nevojshme.