Policia e Kosovës përmes një komunikate për media bën të ditur se ka arrestuar dy persona për marrje të ryshfetit.

Të arrestuarit janë një burrë serb, gardian në Shërbimin Korrektues të Kosovës, dhe një shqiptar, zyrtar në Ministrinë e Diasporës, transmeton Koha.net.

“Policia e Kosovës, konkretisht Drejtoria për Hetimin e Krimeve Ekonomike dhe Korrupsionit, me datën 7 nëntor 2018, pas ndërmarrjes së veprimeve hetimore, ka bërë arrestimin e dy personave të dyshuar, nën dyshimin për kryerjen e veprave penale ‘marrje ryshfeti’ Neni 428, ‘dhënie ryshfeti’ Neni 429 dhe ‘përvetësim në detyrë’ Neni 425”, thuhet në komunikatë.

Personat e arrestuar lidhur me këtë rast janë:

V. m/k/serb – Gardian i Shërbimit Korrektues të Kosovës

M. m/k/shqiptar – Zyrtar në Ministrinë e Diasporës

Policia bën të ditur se të dyshuarit e arrestuar dyshohet se në bashkëpunim kanë kryer veprat e lartcekura, duke shkëmbyer (dhënien) e parave në shumë prej 3.000,00 (tre mijë euro) para të gatshme me qëllim që t’i mundësohet posedimi i telefonit një të paraburgosuri të nacionalitetit serb, i cili gjendet në Burgun e Sigurisë së Lartë.

Më tutje bëhet e ditur se njësitet relevante policore janë duke kryer hetime intensive lidhur me këtë rast, duke përfshirë edhe hetimet ndaj mundësisë së organizimit të ndonjë tentim ikjeje të personit të paraburgosur në fjalë

Ndaj të dyshuarve pas intervistimit dhe kompletimit të procedurave policore, me aktvendim të prokurorit iu është caktuar masa e ndalimit prej 48 orësh.