Libri me autoren Ramize Murtezi-Shala #UnëePërdhunuara, pasqyron dhimbjet përpëlitjet e të mbijeturave gjatë luftës në Kosovë, ku qëllimi kryesor është vëtëdijësimi se çfarë kanë përjetuar gratë gjatë luftës dhe më çfarë përballen ende të mbijetuarit.
 

Libri me autoren Ramize Murtezi-Shala #UnëePërdhunuara, pasqyron dhimbjet përpëlitjet e të mbijeturave gjatë luftës në Kosovë, ku qëllimi kryesor është vëtëdijësimi se çfarë kanë përjetuar gratë gjatë luftës  dhe më çfarë përballen ende të mbijetuarit.

Libri përfshin një ngjarje të vërtetë, e një nënë viktimë e dhunës seksuale gjatë luftës në Kosovë nga forcat serbe.

Për gazetën Insajder Murtezi-Shala,  ka thënë se libri është shkruar në vetën e parë, e si personazh kryesor është një nënë e përdhunuar më dy vajzat e saj si dhe  përbrenda librit janë të përfshirja edhe 4-5 raste të tjera.

“Libri është shkruar në vetën e parë, por si personazh kryesore është një nënë me dy vajzat e saj, kurse po ashtu janë të involvuara edhe 4-5 raste të tjera”, ka thënë autorja e librit.

Muajin e kaluar e mbijetuara e dhunës seksuale gjatë luftës së Kosovës Vasfije Krasniqi Goodman, ka dalur dhe ka folur publikisht për herë të parë lidhur me të kalurarën e saj për qëllim të inkurajimin  e grave të tjera të cilat kanë përjetuar të njëtën gjë, e cila po ashtu ka falendëruar autoren.

SONTE RRËFEHET PUBLIKISHT VASFIJE KRASNIQI, E MBIJETUARA E DHUNËS SEKSUALE GJATË LUFTËS NË KOSOVË

ÇFARË KISHTE TREGUAR VAFSIJE KRASNIQI PËR UÇK-NË PAS DHUNIMIT