Sot mbahet ecje paqësore e organizuar nga fëmijët, për të ngritur zërin e tyre për mbrojtjen e ambientit.

Aktiviteti do të mbahet duke filluar nga ora 13:10 deri ne orën 13:40 në Sheshin “Zahir Pajaziti” dhe do të vazhdohet drejt Sheshit “Skënderbeu” para ndërtesës së Qeverisë së Kosovës.

Fëmijët e Kosovës do të ngritin zërin e tyre për ambientin, duke ju bashkuar iniciativës së 16-vjeçares, Greta Thunberg dhe 98 shteteve të botës qe do organizojnë të tilla marshe.

Greta Thunberg së fundmi është nominuar për çmimin Nobel për paqe.