Fëmijët janë duke pasur probleme më shëndetin mendor për shkak të përdorimit të teknologjisë së telefonave të mençur.
 

Përveq kësaj teknologjia është duke iu shkatërruar kuriozitetin e tyre, vetëm një orë në ditë duke ndezur një ekran mund të jetë e mjaftueshme për t’i bërë fëmijët më të prirur të jenë të shqetësuar ose të dëshpëruar ka rënë në përfundim shkencëtarët.

Kjo mund t’i bënte ata më pak kurioz, më pak të aftë për të përfunduar detyrat, më pak emocionalisht të qëndrueshme dhe duke ulur vetëkontrollin e tyre.

Fëmijët janë duke vuajtur ankth dhe depresion për shkak të asaj sa kohë shpenzojnë në smartphones, studiuesit nga SHBA kanë paralajmëruar, prindërit dhe mësuesit që duhet të bëjnë më shumë për të frenuar që ata të jenë në  internet, shkruan Daily Mail.

 

Ekspertët paralajmërojnë se fëmijët e varur rrezikojnë pagjumësinë, obezitet dhe bien viktimë e “cyber-bullying”, ndërsa humbin aftësinë sociale nëpërmjet mungesës së kontaktit ballë për ballë.