Të paktën 10 foshnja kanë vdekur nga ulësja 'Fisher-Price' që nga viti 2015, ka paralajmëruar Komisioni i Sigurisë së Produkteve të SHBA (USPSC) të premten.

Komisioni i Sigurisë së Produkteve të SHBA nuk zbuloi shkaqet e sakta të vdekjeve të foshnjave, por tha se ata vdiqën pasi u rrokullisën nga stomaku i tyre në shpinë ose në anë të papërshtatshme në gjumë.

Një paralajmërim i mëparshëm nga “Fisher-Price” tha se foshnje mbi tre muaj ishin rrokullisur dhe ishin lënduar deri në vdekje.

Të dy Komisioni i Sigurisë dhe Fisher-Price po i paralajmërojnë prindërit që të mos përdorin pajisje për lëvizje pa kufizime, për fëmijët që janë më shumë se tre muajsh.

Zyrtarët amerikanë dhe Fisher-Price po i paralajmërojnë prindërit të ndalojnë përdorimin e gjumit Rock 'n Play për fëmijët mbi tre muaj pasi 10 foshnja kanë vdekur në karrige lëkundëse të moshës +1.

Fjetja e sigurt është gjithmonë një shqetësim me prioritet për prindërit e rinj.

Disa studime kanë sugjeruar se foshnjat që flenë në shpinë kanë një shans më të ulët për të vdekur nga sindroma e vdekjes së papritur të foshnjave (SIDS).

Mjekët këshillojnë prindërit që të vendosin foshnjat në shpinë në krevatë, ose shtretër të tjerë foshnje për foshnje, njofton dailymail.