Çdo ditë e më shumë të jesh vegan bëhesh si një pjesë e talljes, mirëpo njerëzit në të gjithë botën janë duke zgjedhur të jetojnë si një vegan.
 

Një pjesë e arsyes që veganizmi është rritur rezulton tek njohuria për të ndihmuar kafshët, botën dhe shëndetin.

Asnjëherë nuk ka qëne me lehtë se sa të jesh vegan me një mori ushqimesh dhe prodhimesh të ndryshme për të zgjedhur për t’i ndihmuar njerëzit që të jetojnë një jetë të bazuar në bazë bimore.

 

Për të bërë edhe më të lehtë atëherë duhet ta dijimë se çfarë është veganizmi?

Një person vegan nuk i konsomon mishrat  dhe as produktet e kafshëve.

Njerëzit që jetojnë një mënyrë  vegane zakonisht zgjedhin ta bëjnë këtë në bazë të mbrojtjes së kafshëve, si dhe në dobi të njerëzve dhe mjedisit.

 

Si ndikon në trupin tuaj?

Sapo të kaloj  një vit prej vendimi të bëni një konsumim vegan atëherë fillojnë ndryshimet në trupin tuaj.

Përveq ndryshimeve në energji, aknet në fytyrë mund të pastrohen, po ashtu  edhe lëvizjet e zorrëve fillojnë të lëvizin rregullisht dhe fillon humbja e peshës.

Gjithashtu mund të kenë  një ndikim të rëndësishëm në shëndetin kardiovaskular dhe të ulin rrezikun e sëmundjeve të zemrës, goditjes dhe diabetit.

 

Sa është e vështrië të jesh vegan?

Kalimit në veganizmi është në të vërtetë shumë e thjeshtë dhe e lehtë kur të vendosni ta bëni.

 

Cilat janë zëvendësuesit më të mirë të mishit?

Përveç përjashtimit të produkteve të kafshëve, disa alternativa të bazuara në bimë: si tempeh, jackfruit dhe soja janë gjithashtu të mira.

 

A mund të bëni dietë si vegan?

Është një metodë e humbjes së peshës me karbohidrate të larta, e dizajnuar për të vënë trupin tuaj në gjendje optimale metabolike për djegien e yndyrës, të njohur si ketoza.

Është pothuajse e pamundur të kombinohen të dyjat, pasi dieta keto mbështetet në ngrënien e shumë ushqimeve që i mungon dieta vegan si mishi, jogurti dhe djathi.

 

Sa njerëz janë vegan?

Çuditërisht, miliona veganë që jetojnë në Britani të Madhe.

Një sondazh i kohëve të fundit zbuloi se më shumë se 3.5 milion njerëz aktualisht identifikohen si vegan në Britani të Madhe ose rreth shtatë përqind të popullsisë së Britanisë së Madhe.

 

A është duke e ndihmuar planetin veganizmi?

Përveç ndikimit në shëndetin tuaj, veganizmi gjithashtu ka një ndikim të madh në planetin.

Hulumtuesit kanë gjetur se shmangia e mishit dhe qumështit mund të zvogëlojë gjurmën e karbonit për gati tre të katërtat

 

A ka kozmetikë për veganët?

Jo i gjithë make up është vegan mirëpo disa brende kanë premtuar që të krijonë produket të qëndrushme vegane.

 

Cilat vende janë më të lehta për t’u vizituar si vegan apo vegjetarian?

Udhëtimi jashtë vendit nuk është gjithmonë më e lehtë me një dietë të kufizuar, por ka vende të caktuara si Zvicra dhe Finlanda, të cilat e bëjnë të habitshme të jetë e lehtë t’i përmbahemi një jetese me bazë bimore.