Industria e mbrojtjes amerikane po zhvillon armë lazer për t'u montuar në dronë për të shkatërruar raketat e nisjes.

 

Tre kompani të mbrojtjes amerikane po merren me zhvillimin e sistemeve të armëve , raporton militaryaerospace.com . Agjencia e Mbrojtjes së Raketave të SHBA ka nënshkruar marrëveshje me Atomikën e Përgjithshme , Lockheed Martin dhe Boeing Defense dhe po investon rreth 70 milionë dollarë në fazën e ardhshme të zhvillimit. Në fund, një sistem i fuqishëm armë lazer duhet të ngrihet mbi avionë të lartë fluturues dhe të shkatërrojë raketat menjëherë pas ngritjes së tyre në ajër.

 

Fillimisht, një sistem lazer më i dobët po zhvillohet për qëllime demonstruese. Projekti përkatës ka qenë në zhvillim që nga fundi i vitit 2017, dhe tani drita e gjelbër është dhënë për fazën e dytë të zhvillimit, në të cilën stabiliteti dhe sistemet e synuara të rreze lazer duhet të përmirësohen. Fluturimet e para testuese me lazerin e testit më të dobët duhet të bëhen në vitin 2020.