Anushka Dixit është vetëm 11 vjeç dhe hyn tek njërëzit me inteligjent në botë.

Sipas testit të bërë ajo ka IQ 162 më të lartë se Ajshtani që e kishte 140 dhe vetëm 2 pikë më shumë se të Stephen Hawking që e kishte 160.

Anushka jeton në Londër dhe ka folur që në muajin e gjashtë të lindjes atë çfarë dëgjonte në televizor.

Teksa Anushka ka bërë testin e intiligjencës ajo ka qënë kandidatja më e vogël në moshë por me rezultatin më të lartë.

‘Ishte e vështirë por jo shumë’ ka treguar mbas provimit Anushka, gjithashtu ajo nuk ka mbajtur dot lotët mbas marrjes së përgjigjes së testit.

Tashmë ajo është pjesë e komunitetit ‘mensani’ dhe bën pjesë tek 1% e njërëzve me intiligjencë më të lartë në botë.

Asaj i pëlqen të studio të gjitha lëndët por është e aposionuar pas letërsisë angleze dhe dëshiron që profesioni i saj të jetë mjeke.