Vedat Muriqi ka zhvilluar një sezon fantastik në Turqi me Rizesporin dhe kjo nuk ka kaluar pa u vënë re nga skuadrat e mëdha.
 

Sipas asaj që është raportuar sot nga “ LaLazioSiamoNoi”, Lazio e shikon shqiptarin e Kosovës si zëvendësuesin ideal të Çiro Imobile