Gjatë ditës së sotme në futbolli spanjoll është tronditur nga skandali i kurdisjeve.
 

Policia e Spanjës sot ka zhvilluar një aksion duke arrestuar futbollistë, ish futbollistë dhe zyrtarë të lartë të klubeve spanjolle që dyshohen për kurdisje të ndeshjeve. 

Policia ka publikuar pamje të aksionit që zhvilluan sot, duke bërë të mundur arrestimin e shumë lojtarëve që dyshohet të kenë kryer veprat penale të përmendura më lart, që mund të sjellin shkatërrim e një klubi si Huesca, apo përjashtimin e Valencia nga Champions League, sepse dyshohet për rezultat të fiksuar në ndeshjen ndaj Valladolid.